Kategoriler
Genel

Petek Hijyenikliği Sebep Yapılmalı? Ehemmiyeti ve Yararları Nelerdir?

Petek Hijyenikliği Sebep Yapılmalı? Ehemmiyeti ve Yararları Nelerdir?

Kombi ve peteklerin uzun yaşamlı olması için senelik periyodik bakımının yaptırılması gereklidir, peki fakat neden?
Günümüzde en fazla abuhava değişiklikleriyle beraber kış aylarında hava şartları defa soğuk geçmektedir. Isınma sistemi olarakta aşağı yukarı her kısımda kalorifer ve kombi tüketimi mevcuttur. Isınma sistemlerini basitleştiren ve ısının dağıtım merkezi olan kombiler vazgeçilmez tek icaddır. Isınma verimini çoğaltmak ve ısı düzeyini yükseğe ulaştırmak için peteklerin temiz ve suyun saf olması germektedir. Isınma verimini düşüren tortu, çamurlaşmış tesisatın içindeki başka maddeler ısı düzeyinin butonuna sebep olmaktadır. Bu nedenledir ki petek temizleme çok önemli olmaktadır. Bilhassa radyatörlerin alt bölümüne çöken ve suyun hareket etmesini engel olan maddeler kombiyi zorlayarak doğalgaz enerjisinin çok tüketilmesine sebep olmaktadır.
Gerek tesisat suyumuzun kireçli olması lüzum henüz evvel de söz ettiğimiz gibi savunucu kimyasalların vakit içinde tortular oluşturması tıkanmanın sebepleridir.

Petek Hijyenikliği Sebep Yapılmalı?
Peki, bu söz ettiğimiz petek temizleme prosedürü tam anlamıyla sebep yapılmalıdır ve yararları nelerdir? Şimdi sizlere petek hijyenikliği sebep yapılmalı ile ilgili maddelerle izahlar yapacağız.
Tesisat temizleme prosedürü yapılırken en verimli formül makineli ve kimyasallı tek şeklinde yapılandır. Tek tek radyatörden makine irtibatı yapılarak farklı tek radyatörün sökülmesine gereksinim duyulmadan bu formül ile çevre kirletilmeden prosedür tamamlanır. Kombi filtre hijyenikliği ise tesisat borusu üstünde tespit edilen kombinin altında, çoğunlukla en sağda bulunur. Filtre boru üstünde tortu v.b. maddeleri tutarak tesisata gitmesini engeller. Bu nedenden dolayı filtre epey ehemmiyetlidir Filtreyi iki ayda tek temizleyerek radyatörlerde zaman içinde meydana gelen tortuları aut çıkartabiliriz. Kombi baca hijyenikliği ise kombi bakımına dahil olmaktadır. Kombinin üst bölümünde tespit edilen baca kombiden sökülerek içine hava tutulur. Ardından baca hijyenikliği tamamlanır. Baca aynı anda kombiye montaj edilir.
Yani ısınma sorunlarında peteğinizin üst ili ısınıyor ama alt mekanları ısınmıyorsa petek temizliğine gereksinim duyulduğu gözlenmektedir.
Isınma sıklığına göre farklılık gösterebileceği gibi, henüz öncelerinden yola çıkarak şayet faturalarınızda henüz yüksek miktarlar gelmekteyse petek hijyenikliği ile ilgili profesyonel tek takviye almanız gerekebilir.
Peteğin vanasından su kaçırdığını ve bu sızan suyun paslı olduğunu görüyorsanız,
Eşit şartlarda olmanıza karşın başka tanıdıklarınızdan daha çok fatura ödemekteyseniz,
Peteklerde bölümü veyahut geç ısınma problemleriniz varsa,
Kombiden herhangi tek beklenmeyen ses geliyor ve bozukluk veriyorsa,
Kombi bakımlarını yaptırmanıza karşın halen ısınmakta randıman alamıyorsanız,
Eğer ki kombi filtresini çıkardığınızda toz ve çamurla karşılaşmaktaysanız,
PETEK TEMİZLEME işlemlerine gereksiniminiz var demektir.

Ülkemiz insanlarında meydana gelen hatalı idrak hasebiyle tek ürün veyahut alet arızalanmadığı müddetçe bakıma alınmamakta veyahut deneme edilmemektedir. Bu algının getirdiği tek netice olan peteklerde tıkanma ve kirlilik oluşumu petek temizleme makinelerimizle üstesinden gelinebilecek tek sorundur. Derli toplu aralıklar ile bakım yapıldığında defa henüz hızlıca çözülecek olan mesele uzun seneler süresince yapılmayan bakım hasebiyle büyüyebilir. Bunun yanında yıllar süresince mevzubahis tıkanıklık ve kir birikimi hasebiyle yetersiz tek şeklinde ısınıp kabarık faturalar ödememiz de devasa tek parasal zarar oluşturur.

Kategoriler
Genel

Kompresörlü Petek Temizleme Makinası AirPro-1 Tek Yönlü

Kammak Petek Temizleme Makinası AirPro-1 Tek Istikametli Kompresörlü
Motor Yanmaları eşliğinde 2 Sene Full Garanti
Petek temizleme makinaları, basınçlı temiz su kullanarak, petek/radyatör/kombinizi yerinden sökmeden, petek kombi ve ısıtma düzeneğinin içinde meydana gelen balçık, kireç ve pas birikintilerini defa kısa bir müddette temizlemek için en uygun tek makinedir.
AIRPRO-1 Petek Temizleme Makinası, ısıtma ve tesisat sistemindeki, balçık, kireç, pas artıklarını basınçlı temiz su kullanarak defa süratli tek şeklinde temizleyen tek makinedir. Yanlızca tek temizleme prosedürü ardından, kombinin optimum enerji verimliliği sayısını ve genel ısıtma düzenek performansını en yüksek civara çıkarır; kombi gürültüsünü ortadan kaldırmaktadır ve yakıt kullanımını en aza indirerek enerji verimliliğini sağlar. %100 Yerli Imalat olmasından yedek parça tedariği kolaydır. Kullanışlı yapısı ve abiye görünümüyle profesyonel, kompakt tek makinedir.
Makine Kullanmanın Faydaları
Isıtma ve tesisat sitemindeki kireç, balçık, korozyon ve pas tortularını temizler.
Kombi içindeki kireçlenmeyi yok eder.
Kombinin hengâme start almasını ve sirkülasyon problemlerini giderir.
Tek seferde bütün ısıtma ve tesisat sistemini temizler ve savunma altına alır.

Teknik Özellikler
Hava Tankı9 litre
Max Çalışma Basıncı8 Bar
Debi60 litre/dakika
Motor750 Watt
Basınç GöstergesiVar
Basınç Muayene GöstergesiVar
Basınç Ayar ValfiVar
Darbeli Yıkama ModuVar
Ağırlık22 Kg.
Boyut76x50x35
Kutu İçeriği
1 adet Kammak Kompresörlü Petek Temizleme Makinası AirPro-1 Tek Yönlü
1 adet 2.5 metre Su Basma Hattı hortumu (yüksek ısıya dayanıklı)
1 adet Temiz Su Giriş hortumu
1 adet Pis Su Çıkış hortumu
1 adet Kullanım Kılavuzu
2 Sene Garanti
Sertifikalar
CE Belgesi
ISO 9001:2008 Belgesi
Faydalı Model Belgesi
Tasarım Tescil Belgesi
Marka Tescil Belgesi

En En uygun Petek Hijyenikliği Sebep Yapılır?
Kalorifer peteklerini temizlemekiçin ideal yer banyolardır.
Banyodaki havlupan ya da radyatörü sökün, AIRPRO-1 makinasını buraya bağlayın.
AIRPRO-1’in “RADYATÖR BASMA HATTI”na bağladığınız hortumun başka ucunu da söktüğünüz radyatörün sıcak su geliş istikameti vanasına takın.
İkinci hortumun tek ucunu radyatör gidiş vanasına bağlayıp başka ucunu tahliye için klozetin içerisine koyun.
AIRPRO-1’nin “TEMİZ SU GİRİŞİ”ne bağladığınız hortumun ucunu, Tesisata su sunabilcek için banyodaki en yakın musluğa bağlayın.
Makinanın “enerji” butonunu açık konuma getirin.
Suyu açıp “yıkama modu” butonunu aktif duruma getirip temizliğe başlayın.
Bütün petek vanalarını kapatıp yanlızca 1 petek açık kalacak şeklinde ayrı ayrı bütün petekleri temizlemeye başlayınız.
Petekler ayrı ayrı olmak suretiyle min. 15 dakika her petekte su dolaşımı sağlanır.
Temizleme prosedürü bittikten ardından, kombi su tamamlama vanası sayesinde sisteme su basılıp prosedür tamamlanır.
Petekleri temizleme prosedürü tesisatın kirlilik vaziyetine göre farklılık göstermekle beraber tahminen 2 ile 3 saat sürer.
Normal tek dairede ortalama 6 adet kalorifer peteği bulunmaktadır. Bu petekleri temizleme prosedürü tesisatın kirlilik vaziyetine göre farklılık göstermekle beraber tahminen 2 ile 3 saat sürer.
NOT : GÖRSELDE Kİ ÜRÜNLER, Yöntem Özellikleri DEĞİŞMEMEKLE Beraber, RENK VE TASARIMDA FARKLILIK GÖSTEREBİLİR
Petek hijyenikliği ile ilgili daha çok malumat için; Tıklayın
Basınç : 8 Bar